Algemene Voorwaarden

Inschrijfformulier

Let op: 
U kunt zich als eindgebruiker aanmelden indien u namens uw organisatie betrokken bent bij de oriëntatie of de aanschaf van producten of diensten met betrekking tot Security Monitoring. Aan eindgebruikers bieden wij de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen indien wordt voldaan aan de inschrijfvoorwaarden.

Privacyverklaring

© 2019 - Motiv ICT Security 
Utrechtseweg 34E
3402 PL IJsselstein
+31 (0)30 68 77 007
info@motiv.nl

Platinum Partner

SOC Prime

Motiv SOC Experience Day 2019

1 oktober 2019 (09.30 - 17.00 uur) 

Motiv Security Operations Center, IJsselstein (Utrecht)

Ervaar het Cyber Defense Center van morgen

Het Security Operations Center (SOC) van Motiv behoort tot de absolute wereldtop. Dit blijkt uit recent onafhankelijk onderzoek van Micro Focus onder 210 SOC’s wereldwijd en daar zijn we enorm trots op. Tijdens de Motiv SOC Experience Day laten wij je graag ervaren wat de unieke visie van Motiv op security monitoring is. Samen met een aantal van onze vooraanstaande technologiepartners geven wij jou een exclusief kijkje in de toekomst van cybersecurity. In het Motiv SOC ondervind je aan den lijve hoe hoogst geavanceerde technologische oplossingen, kennis, talent en ervaring worden ingezet om een cyberaanval te voorspellen, voorkomen, detecteren en adequaat reageren wanneer het er echt op aankomt.

Je bent van harte welkom!

Opening

10.00 - 10.30 uur

Bastiaan Bakker

Business Development

Motiv

Met de opening van een Security Operations Center zette Motiv in 2013 een grote stap in de dienstverlening. Bastiaan vertelt over de ontwikkeling die het SOC heeft meegemaakt de afgelopen jaren en deelt de visie van Motiv op SOC dienstverlening. Thema’s zijn de inzet van AI en cyberveiligheid van ICS/SCADA-omgevingen voor de vitale infrastructuur van Nederland. Verder licht hij aan de hand van het PPDR-principe (Predict, Prevent, Detect en Respond) van Gartner uit hoe het programma van de dag in elkaar zit.

Bastiaan Bakker

Programma

Praktijk Case: OT Security in vitale infrastructuren

10.30 - 11.15 uur

De digitale dreiging voor de nationale veiligheid is permanent. Vrijwel alle vitale processen en systemen in Nederland zijn deels of volledig gedigitaliseerd waarbij er nauwelijks terugvalopties of analoge alternatieven zijn. Hoe beveilig je een vitale infrastructuur? Hoe zorg je ervoor dat niet ergens in Nederland een waterzuiveringsinstallatie wordt gehackt met fatale gevolgen voor de volksgezondheid? OT Security speelt hierbij een centrale rol.

Erwin van der Zwan 

Information Security Offices

Vitens

Breakouts

13.30 - 14.00 uur 

Breakout 3.1
DETECT / Monitoring op OT-Omgevingen

OT-omgevingen (SCADA/ICS) worden steeds meer gekoppeld aan IT-netwerken die op hun beurt weer verbonden zijn met het internet. Deze omgevingen zijn echter vaak onvoldoende beveiligd. Het gevolg? Grote beveiligingsrisico's! Zeker wanneer het vitale infrastructuren betreft. Het monitoren van OT-omgevingen op kwetsbaarheden en cyberdreigingen is daarom cruciaal. Cyberbit vertelt hoe je OT-omgevingen kunt monitoren. 

Johan Straten

Consultant

Cyberbit

Breakout 3.2
DETECT / Security start met Asset Inventory

Goede beveiliging tegen cyberaanvallen begint bij een zo klein mogelijk 'attack surface'. Het is belangrijk om de kwetsbaarheden te detecteren die aanvallers systematisch kunnen misbruiken. Qualys helpt om een sterk fundament te krijgen en te houden en alle aspecten van het aanvalsvlak te monitoren op kwestbaarheden, zowel on-premise als in de cloud. 

Joash Herbrink

Solution Architect

Qualys

Breakout 3.3
SOC 2.0 (Phishing) Experience

In ons eigen Motiv SOC simuleren we een Phishing aanval. Je krijgt een exclusief kijkje achter de schermen in het leven van een SOC-analist. Hoe gaat hij te werk om zo'n Phishing-aanval te analyseren en erop te reageren? Je ziet hoe onze SOC-analisten gebruik maken van geavanceerde technologieën en hoe ze met elkaar en met de klant samenwerken om de aanval af te slaan.

Allan van Leeuwen

Allan van Leeuwen

SOC Teamleider

Motiv

Lunchpauze

12.35 - 13.30 uur

Breakouts

11.30 - 12.00 uur

Breakout 1.1
PREDICT / Mastering the Art of Cyber Threat Intel

Markus Auer

Consultant

ThreatQuotient

Zicht op het externe dreigingslandschap is essentieel om onbekende dreigingen vroegtijdig te detecteren. Maar hoe krijg je controle over de enorme hoeveelheid beschikbare 'threat intel', bepaal je de relevantie ervan voor jouw organisatie en hoe verbind je op een logische manier alle puzzelstukjes?
ThreatQuotient maakt het mogelijk om met een Threat Intelligence Platform die ene speld in de hooiberg te vinden. 

ThreatQuotient

Breakout 1.2
PREDICT / Digital Risk Protection

Mischa Peters

Consultant

IntSights

Elke organisatie heeft een zogenaamde 'Digital Footprint': het geheel van activiteiten en uitingen waarmee een organisatie op het internet opereert. Zowel voorafgaand aan cyberaanvallen als erna is deze Digital Footprint vaak onderwerp van gesprek in hackerskringen. IntSights biedt hier met Digital Risk Protection inzicht in en geeft organisaties proactief de mogelijkheid om cyberschade te voorkomen of te beperken. 

Mischa Peters

Breakout 1.3
PREDICT / Third Party Security Ratings

Organisaties hebben vaak geen zicht op de eigenlijke security performance van hun eigen organisatie, laat staan van leveranciers en partners. BitSight, het meest gebruikte Security Ratings platform ter wereld, levert een continu zicht over hoe organisaties hun securityprocessen en beveiligingsmaatregelingen onder controle hebben.

Maikel Thijssen

Maikel Thijssen

Consultant

BitSight

Breakouts

12.05 - 12.35 uur

Breakout 2.3
DETECT / Unknown & Insider Threats

Hoe verbeter je 'endpoint-detectie-en-respons' (EDR)? En hoe optimaliseer je SIEM-activiteiten om false-positives te reduceren, zodat je prioriteit kunt geven aan de meest urgente beveiligingswaarschuwingen. Micro Focus laat je dieper kijken naar de dreigingen die je op dit moment mist, zodat je kritische bedrijfsdata nog beter kunt beschermen.

Petr Hnevkovsky

Petr Hnevkovsky

Consultant

Micro Focus

Breakout 2.2
DETECT / Anomaly Detection

De technieken die hackers gebruiken in cyberaanvallen zijn explosief gegroeid de afgelopen jaren. Anomaly Detection - het detecteren van afwijkend gedrag van gebruikers en computers in het netwerk - is een belangrijke manier om dergelijke cyberdreigingen in een zeer vroeg stadium te detecteren voordat ze echt gevaarlijk worden. Darktrace heeft daar een leidende visie in.

Ennio di Rosa

Consultant

Darktrace

Ennio dit Rosa

Breakout 2.1
DETECT / Cloud Security Monitoring

Hoe monitor ik de cloud precies? En hoe krijg ik een monitoring totaalbeeld bij het gebruik van meerdere SaaS-applicaties? Ronald geeft tijdens de sessie het antwoord op deze en andere veel gestelde cloud security monitoring vragen. Ook legt hij uit hoe het Motiv SOC concreet invulling geeft aan cloud monitoring en klanten op dit vlak ontzorgt.

Ronald van der Westen

Ronald van der Westen

SOC Manager

Motiv

Keynote: Airport SOC Security 

14.15 - 14.55 uur 

(Cyber) Veiligheid boven alles. Dat geldt met name op plekken waar dagelijks honderdduizenden mensen samenkomen, zoals op vliegvelden. Senad vertelt over zijn rol bij de opbouw en verdere optimalisering van het SOC van Istanbul Airport, 's werelds grootste internationale vliegveld, met alle dagelijkse uitdagingen en hulp van de modernste technologieën om zo snel mogelijk dreigingen te detecteren.

Senad Aruc

Senad Aruc

Engineer

Cisco

Korte pauze

14.55 - 15.15 uur 

Keynote: Veerkracht als verdedigingsmechanisme

15.15 - 15.55 uur 

SOC Prime stelt organisaties in staat stelt om zich proactief te verdedigen tegen snel veranderende cyberdreigingen. Hun missie is het effectief, simpel en toegankelijk maken van cyber security management.  Andrii vertelt vol passie over Detection as a Code, Threat Bounty, SecOps, MITRE ATT&CK en natuurlijk over SOC services. 

Andrii Bezverkhy

CEO

SOC Prime

Breakouts

16.00 - 16.30 uur 

Breakout 4.1
RESPOND / Motiv Federated SOC

Samenwerking, Business Context en Automated Response zijn de sleutels tot succes wanneer er zich een security incident voordoet. Ronald licht dit toe met de werkwijze van het Motiv Federated SOC dat volledig op deze principes gebaseerd is. Hij gaat hierbij ook in op de federatieve rol die het Motiv SOC kan spelen richting de SOC’s en security organisaties van 3de partijen waar klanten mee werken.
Na deze sessie ben je klaar voor het echte werk: incident response!

Ronald van der Westen

Ronald van der Westen

SOC Manager

Motiv

Breakout 4.2
RESPOND / Security Training

Mocht je een eigen SOC hebben of willen, dan valt het niet mee zelf mensen tot gespecialiseerde SOC-analisten op te leiden, te werven of te behouden. Anja deelt haar visie en trainees - die inmiddels deels verantwoordelijk zijn voor incident response bij Motiv - vertellen over hun ervaringen en inzetbaarheid voor jouw organisatie.

Anja Rijlaarsdam

Anja Rijlaarsdam

Business Manager

Motiv Academy

Breakout 4.3
SOC 2.0 (Phishing) Experience

In ons eigen Motiv SOC simuleren we een Phishing aanval. Je krijgt een exclusief kijkje achter de schermen in het leven van een SOC-analist. Hoe gaat hij te werk om zo'n Phishing-aanval te analyseren en erop te reageren? Je ziet hoe onze SOC-analisten gebruik maken van geavanceerde technologieën en hoe ze met elkaar en met de klant samenwerken om de aanval af te slaan.

Allan van Leeuwen

Allan van Leeuwen

SOC Teamleider

Motiv

Wrap-Up

16.35 - 17.00 uur 

Bastiaan Bakker

Business Development

Motiv

Een overzicht van alle learnings van de dag in vogelvlucht.

Bastiaan Bakker

Afsluitende borrel

17.00 - 18.30 uur 

Qualys

De Motiv SOC Experience vindt plaats in de historische "Uitspanning" aan de Poortdijk in IJsselstein. Hier is sinds 2018 het state-of-the-art Security Operations Center van Motiv gevestigd, even als het Motiv Grand Café; de plaats waar de gehele cybersecurity-wereld elkaar maandelijks ontmoet tijdens een informele borrel. 

Adres
Poortdijk 13
3402 BM IJsselstein  

Parkeren is onder andere mogelijk op de volgende locaties:

Hazenveld (1 min)
Parkeergarage Eiteren (4 min)

De Uitspanning

Gold Partners

ThreatQuotient
Cisco
IntSights
Darktrace
Cyberbit
BitSight

Silver Partner

Micro Focus
Bitdefender